Naši studenti Fakulteta pravnih nauka

PURIĆ PRVI PRIPRAVNIK U HRVATSKOJ ADVOKATSKOJ KOMORI

Damir Purić je prvi advokatski pripravnik upisan u Imenik advokatskih pripravnika Hrvatske advokatske komore, a koji je osnovne studije i studije drugog ciklusa završio na Fakultetu pravnih nauka Panevropskog univerziteta u Banjoj Luci.
Neposredno prije toga, Agencija za nauku i visoko obrazovanje Republike Hrvatske donijela je rješenje kojim je za potrebe zaposlenja priznala inostranu visokoškolsku kvalifikaciju magistar prava, koju je Damir stekao na Fakultetu pravnih nauka Panevropskog univerziteta „Apeiron“.

Banja Luka, 10. februar 2015. godina - Služba za odnose sa javnošću

NJEMAČKA TRAŽI ZDRAVSTVENE RADNIKE

Na Panevropskom univerzitetu “Apeiron”  ponovo Holandska agencija za posredovanje u zapošljavanju. Saznajte više>>

Fakultet poslovne ekonomije 

ODRŽANO PREDAVANJE O LOGISTICI

Docent doktor Velibor Peulić 29. januara na Univerzitetu Apeiron, u organizaciji Fakulteta poslovne ekonomije, održao je predavanje na temu: „Logistika – aktuelna kretanja, perspektive i mogućnosti razvoja logističkih sistema u Bosni i Hercegovini.“

Predavanje su upotpunili i direktori Scanie d.o.o., Advantis broker osiguranja i logističkih kompanija iz Republike Hrvatske, kratkim uvodnim izlaganjima povezanim sa temom.

Saznajte više >>
Preuzmite prezentaciju >>

Fakultet zdravstvenih nauka

IZABRAN NOVI DEKAN

Prof. dr Milorad Balaban odlukom rektora Panevropskog univerziteta izabran je za dekana Fakulteta zdravstvenih nauka.
Profesor Milorad Balaban je rođen 1949. godine u Banjoj Luci. Postdiplomske studije završio je na Medicinskom fakultetu banjalučkog Univerziteta 1997. godine, a četiri godine kasnije na istom fakultetu odbranio je i doktorsku disertaciju. Kao ljekar opšte medicine, a kasnije i kao direktor, radio je u Domu zdravlja u Skender Vakufu. Zvanje primarijus dodijeljeno mu je 1993. godine.
Saznajte više >>STUDENTI „APEIRONA“ NA PRIJEMU KOD PREDSJEDNIKA REPUBLIKE SRPSKE

Studenti Panevropskog univerziteta „Apeiron“ i rektor, prof.dr Esad Jakupović 29. decembra prisustvovali su prijemu koji je predsjednik Milorad Dodik priredio povodom Dana Republike Srpske i Krsne Slave Republike Srpske, Svetog Arhiđakona Stefana. Saznajte više >>

DOZVOLA ZA IZVOĐENJE STUDIJSKOG PROGRAMA „MENADŽMENT U ZDRAVSTVU“ NA DRUGOM CIKLUSU STUDIJA

Rezultat višegodišnje saradnje                

„APEIRONU“ ZAHVALNICA DJEČIJEG DOMA

Dom za nezbrinutu djecu i omladinu „Rada Vranješević“ iz Banje Luke proslavio je krsnu slavu, Svetog Nikolu i Dan Doma i tom prilikom uručena je zahvalnica Panevropskom Univerzitetu.
"Univerzitet „Apeiron“ omogućio je štićeniku ovog Doma, Nevenu Miškoviću, besplatno školovanje na Fakultetu zdravstvenih nauka i dodijelio mu stipendiju za tri godine studija. Ovo je način da zahvalimo Univerzitetu čija pomoć pristiže često", riječi su direktora Doma, Vladimira Kajkuta. Direktor je naglasio da je „Apeiron“ veliki prijatelj djece i Doma, i da saradnja ove dvije kuće traje godinama.

Banja Luka, 19. decembar 2014. godina,
Služba za odnose sa javnošću

MICROSOFT TECH DAY 2014, VIDEO reportaža >>

Fakultet poslovne ekonomije 

ODRŽANO PREDAVANJE O JAVNIM NABAVKAMA

Docent dr Ostoja Travar na Univerzitetu „Apeiron“ održao je  5. decembra predavanje o primjeni novog Zakona o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine kojim se uvode nove vrste procedura.
Novim Zakonom će biti povećan stepen transparentnosti, te skraćeni rokovi za prijem ponuda, obavezna objava realizacije ugovora, te smanjen prostor za manipulisanje poslovnim ugovorima. Predavanju su  pored studenata prisustvovali i radnici organa uprave.
Pogledajte PowerPoint prezentaciju, koja sadrži teze pomenutog predavanja.
Docent Travar će odgovarati  na pitanja o javnim nabavkama i putem  e-mail ostoja.j.travar@apeiron-edu.eu.

5. decembar 2014.godina                                   Služba za odnose sa javnošću

DOZVOLA ZA IZVOĐENJE STUDIJSKOG PROGRAMA NA DRUGOM CIKLUSU STUDIJA FAKULTETA SPORTSKIH NAUKA.

Saznajte više >>

ODRŽANA IV MEĐUNARODNA NAUČNA KONFERENCIJA „EDASOL 2014“
Vise od trideset radova autora iz zemalja širom  svijeta predstavljeno je na naučno-stručnoj konferenciji „EDASOL 2014“, koju je krajem oktobra četvrtu godinu za redom organizovao Fakultet poslovne ekonomije Univerziteta „Apeiron“. Saznajte više >>

UNIVERZITET „APEIRON“ NA 19. MEĐUNARODNOM SAJMU KNJIGA „BANJA LUKA 2014“. Saznajte više...

STIPENDIJA ZA ŠTIĆENIKA DOMA „RADA VRANJEŠEVIĆ“. Saznajte više...

STUDIJSKI CENTAR PANEVROPSKOG UNIVERZITETA U DOBOJU NA NOVOJ LOKACIJI! Saznajte više...

GRAĐANIMA BIJELJINE URUČENI KREVETI. Saznajte više...

STUDENTI, UČENICI I NASTAVNICI POMAŽU RADOM I SREDSTVIMA

Studentski parlament, učenici Srednjoškolskog centra „Gemit-Apeiron“, zajedno sa nastavnicima i zaposlenima, prikupili su humanitarnu pomoć, Saznajte više >>

OBAVJEŠTENJE

Na osnovu rješenja Ministarstva  prosvjete i kulture Republike Srpske o ispunjenosti uslova broj 07.023/612-1-2/13 donesenog  dana 20. januara 2014. godine,  Fakultet zdravstvenih nauka će započeti sa izvodjenjem master studija drugog ciklusa  na studijskim programima:
„Sestrinstvo“                            
„Sanitarni inženjering“
Studenti  koji su zainteresovani za master studije na Fakultetu zdravstvenih nauka,  biće obaviješteni putem web sajta i sredstava javnog informisanja o raspisivanju konkursa za prijem kandidata za upis na drugi ciklus studija  i o početku izvođenja master studija na  Fakultetu zdravstvenih nauka Panevropskog univerziteta „Apeiron“ .

Služba za odnose sa javnošću

UNIVERZITET „APEIRON“ PROSLAVIO 11. ROĐENDAN

Dodijeljena prva stipendija iz fonda „Prof. dr Risto Kozomara“

Svečanom Akademijom  Panevropski univerzitet je  14. februara obilježio jedanaest,  a Srednjoškolski centar „Gemit-Apeiron“ šest godina uspješnog rada. Saznajte više >>Pogledajte galeriju fotografija >>

MIŠLJENJE O UPOREDIVOSTI STUDIJSKOG PROGRAMA SESTRINSTVO -FAKULTET ZDRAVSTVENIH NAUKA PANEVROPSKOG UNIVERZITETA APEIRON U BANJALUCI I PREDIPLOMSKOG STRUČNOG STUDIJSKOG PROGRAMA SESTRINSVA NA ZDRAVSTVENOM VELEUČILIŠTU U ZAGREBU

 

Arhiva vijesti >>